Adıyaman Gündem | Haberler, Gazeteler, ve genel portal forumu
10 Eylül 2010, 19:51:29 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: SMF - Henüz Yeni Yüklendi!

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Şehit aileleri de açılımın bir parçası  (Okunma Sayısı 249 defa)
özgür
Tam Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : 17 Ağustos 2009, 23:38:41 »

ON ayrı ilden şehit ve gazi aileleri dernek temsilcilerine Kürt açılımını anlatıp beklentilerini dinleyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Onların hassasiyeti bizim hassasiyetimizdir” dedi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kürt açılımı kapsamında yaptığı görüşme turunda dün de şehit ve gazi aileleri dernekleri temsilcileriyle birlikteydi. Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde yapılan  görüşmenin ardından bilgi veren Atalay, “Bu süreçte biliyorsunuz, benim yaptığım dinlemek’’ dedi.
Atalay açılımı da “Gittiğim her her şehit cenazesinde, o acılı analar, bir yandan ‘yavrum’ diye ağlarken, bir yandan da ‘bitirin’ bunu der.” Bizim şu anda yürüttüğümüz çalışma da bu arkadaşlar. İnşallah bitiririz’’ sözleriyle özetledi.
Türkiye’de 265 şehit ailesi derneği bulunduğunu, görüşmeye de 10 ayrı ilden derneklerin başkanlarının geldiğini ifade eden Atalay, “Görüşmeye gelenler, dernek başkanları şehit anne, babası, eşi, kardeşi. Toplantının ne kadar hassasiyet taşıdığını tahmin edersiniz’’ diye konuştu.
Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: Bakanlığım süresince mümkün olduğunca her şehit cenazesine gittim. Şehit ailelerinin acılarını çok iyi bilirim. Başbakanımız daima şehit ailelerinin evini ziyaret eder ve şehit annesinin elini öpüp, duasını almayı çok önemser. Bingöl’de Başbakan’ımızın şehit annesiyle diyalogunu çok iyi hatırlıyorum gözyaşları içinde. Bu kolay bir şey değil. Bu kişilerle bugün yürüttüğümüz süreci konuşuyoruz. Tabii beklentileri, talepleri var. Hassasiyetleri var, haklılar da... Hepsini not aldık. Hepsi söz aldı, yazılı görüşünü verenler oldu, konuşanlar oldu ve biz onların hepsini değerli görüyoruz. Bu süreçte onların hassasiyetleri bizim hassasiyetlerimizdir.’’
Atalay öğleden sonra ise Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi Yeni Binaya geçerek ilk görüşmeye katılmayan şehit ve gazi derneklerinin temsilcileriyle biraraya geldi.

“Memnun ayrıldık”       
 Toplantıya katılan dernekler adına açıklama yapan Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu ise Bakan Atalay’a hassasiyetlerini ve görüşlerini dinlediği için teşekkür ederek “İyi niyetli bir oturum olmuştur. Oturumdan memnun olarak ayrılıyoruz’’ diye konuştu.
 Aksu, bir gazetecinin “Açılımı desteklemiyor musunuz’’ sorusuna, “Açılım diye bir şey yok. Herkesin görüşlerini bildirmesi diye bir problem var. Biz görüşümüzü bildiriyoruz’’ yanıtını verdi.
Medyanın konuyu “Kürt açılımı’’ diye yansıttığını da söyleyen Aksu, “Kürt açılımı diye bir şeyin olmadığını, Türkiye’de Kürt kökenli vatandaşların da Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı yaptığını’’ söyledi. Tarih boyunca Türk, Kürt ve Laz’ın birlikte savaştığını anlatan Aksu, “Vatanın bölünmez bütünlüğü için yine birlikte hareket edeceklerini’’ ifade etti. Aksu ayrıca “süreç diye bir şeyi kabul etmediklerini, Bakan’ın sadece görüşleri dinlediğini’’ belirtti. Ankara Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Hamit Köse ise “Yerle göğün birleşmesi ne kadar zorsa şehit analarıyla, teröristlerin ailelerinin biraraya gelmesi o kadar imkânsız” diye konuştu.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Destekleyenler: Bilgi Cehennemi film izle sinema izle yahşi batı filmi izle teknoloji film izle Gazete İlan medyum kobiler firmalar firma ekle Lida evden eve nakliyat motorsiklet sepeti haber Teşekkürü Bir Borç Biliriz.